Yhteystiedot

Puhtaat raaka-aineet

Lahden seudulla sijaitsee yksi Suomen suurimmista pohjavesialueista. Salpausselän suodattamaa raikasta pohjavettä juodaan hanavetenä ja mm. Hartwall, Viking Malt, Teerenpeli, leipomot sekä alueen pienpanimot hyödyntävät sitä tuotteidensa valmistuksessa.

Maailman parasta pohjavettä ja puhdasta viljaa Päijät-Hämeestä

Pohjaveden erinomaisuuden ansiosta sen makua ei tarvitse peitellä. Lahden seudun pohjaveden sanotaankin olevan maailman parasta ja niin hyvää, että sitä viedään pullotettuna aina kansainvälisille markkinoille asti.

Puhdas maaperä ja saasteeton ilma takaavat parhaan kasvualustan puhtaille ja laadukkaille viljoille. Viljan laadun tarkkailu on jatkuva prosessi ja sitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä viljelijöiden ja elintarvikeyritysten kesken. Laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet ovat paras lähtökohta myös monille maistuville juomille sekä lukemattomille Päijät-Hämeessä valmistetuille kaupan leipä- tai jauhohyllystä tutuille tuotteille.

Salpausselän uumenissa pulppuavaa raikasta pohjavettä pumpataan Lahden Renkomäessä 20 metrin syvyydestä putkistoa pitkin suoraan Hartwallin panimolle. Laadukas vesi on yksi syistä, miksi Hartwallin tuotantolaitos sijaitsee juuri Lahdessa. Vettä käytetään kaikkien tuotteiden valmistuksessa ja siksi sen laadun on oltava erinomainen.

Viljojen tuoteturvallisuutta edistää kuljetettavan viljaerän mukana kulkeva viljapassi. Se sisältää tietoja viljaerästä ja sen tuotannosta, varastoinnista ja kuljetuksesta. Viljapassin mukana tiedot yksittäisistä viljaeristä välittyvät tuottajalta elintarviketeollisuuteen, mikä helpottaa viljaerien jäljitettävyyttä.

PUHDAS JUOMAVESI ON ELINEHTOMME

Katso videolta, kuinka Lahti Aqua huolehtii maailman parhaasta pohjavedestä.